Terug Hulp nodig

Weg met de registratielast!

Zorgprofessionals in de langdurende zorg ervaren veel registratielast. Maar zijn alle registraties die plaatsvinden ook echt nodig? Dit webinar laat je zien hoe je registratielasten in de intramurale ouderenzorg kan verminderen.

Na registratie kun je je eigen wachtwoord aanmaken waarmee je toegang krijgt tot het webinar. Deze is te volgen vanaf je eigen computer en tablet.

Voor zorgprofessionals werkzaam in intramurale zorg (verzorging en verpleging).


Meld je direct kosteloos aan.

Wat moet je wel en wat moet je niet registreren?

Voor veel zorgaanbieders en zorgmedewerkers is dit onduidelijk. Met als gevolg dat er regelmatig teveel wordt geregistreerd in verpleeghuizen. ‘Dan staat het in ieder geval ergens!’ is vaak de gedachte. Maar is de registratie ook echt nodig? En helpt het om de cliënt goede kwalitatieve zorg te bieden? In het kader van ‘Aanpak verspilling in de zorg’ stelde Vilans in samenwerking met De Zorgzaken groep een overzicht op van wettelijke registraties als stimulans om het gesprek over registratielasten aan te gaan. Sabina Mak (projectleider terugdringen registratielasten) presenteert een aantal veelvoorkomende misverstanden op het gebied van registraties in de intramurale zorg (verzorging en verpleging). Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen aan gezondheidsjurist Wim Wickering, gezondheidsjurist, docent gezondheidsrecht Universiteit Twente en voorzitter Raad van Toezicht AriënsZorgpalet.

vrijdag

20

november 2015

Dit webinar heeft al plaatsgevonden en is niet meer beschikbaar.