Sector

Financiële dienstverlening

Banken en andere financiële instellingen worden snel gezien als ‘koel en afstandelijk’. Een webinar brengt daar verandering in: de mensen van het bedrijf zijn in beeld en deelnemers kunnen vragen stellen. Dit vergroot het vertrouwen en de transparantie.

De producten en diensten van financiële instellingen zijn regelmatig ingewikkeld voor de buitenwacht. Denk aan beleggingen of hypotheken. Potentiële klanten leven met allerlei vragen die tijd kosten om te beantwoorden. Wanneer een expert op een heldere manier uitlegt hoe het werkt, kan dit klanten helpen om de juiste keuze te maken. Een webinar is daarbij een ideaal middel, omdat het live interactie oplevert: deelnemers krijgen hun vragen direct beantwoord.

De mogelijkheden van webinars voor de financiële dienstverlening
Geef de bank gezicht

Een webinar helpt om de financiële instelling ‘gezicht’ te geven. In plaats van een afstandelijke instelling is het bedrijf vertegenwoordigd door een persoon aan wie je direct vragen kunt stellen. Dit vergroot het vertrouwen, de transparantie en het kennisniveau van deelnemers. Webinars zijn daardoor een sterk marketingmiddel in een markt waarin klanten veel keuze hebben en redelijk makkelijk overstappen naar een andere partij.

Meer inzicht in je klant

Een extra voordeel van het webinar is dat ze data genereren. Welke keuzes maken mensen en wat is hun persoonlijke situatie? Is iemand bijvoorbeeld pensioengerechtigd of juist een starter op de huizenmarkt? Het is informatie die je in een webinar met bijvoorbeeld een poll kunt uitvragen. Vervolgens kun je persoonlijke aanbiedingen sturen die aansluiten bij de situatie van een klant. Zo krijgt een gepensioneerde niet meer een mail hoe die zijn pensioen moet regelen. Daarmee is je klant alleen maar geholpen. Het webinar biedt zo waardevolle klantinzichten en profielen.

Heren lopen kantoorpand uit

Of denk aan beleggingen. Dit is bij uitstek een onderwerp waar mensen niet snel openheid over geven. Wat vinden ze belangrijk bij beleggingen, bij wie beleggen ze en hoeveel is het belegd vermogen? Met de pollfunctie ontstaat de kans om dit soort vragen direct te stellen. Door de setting van het webinar zijn deelnemers vaak in grote aantallen geneigd om hun voorkeuren te delen. Wat je anders nooit zou weten, weet je nu wel. De handige tool van Online Seminar zorgt er bovendien voor dat al deze inzichten in een overzichtelijke rapportage terecht komen.

Naast waardevolle klantinzichten biedt het webinar een uitbreiding van de database. Dit levert nieuwe klanten op en meer verkochte producten.

Webinars voor intermediairs

Voor financiële instellingen is het belangrijk om ‘top of mind’ te zijn bij intermediairs. Zij bepalen welke producten zij bij hun klanten onder de aandacht brengen. Vaak hebben ze de keuze tussen bijvoorbeeld tientallen hypotheken. Ze zullen die niet allemaal aan hun klanten adviseren. De ervaring leert dat zij alleen producten kiezen die ze zelf goed kennen, waarderen en vertrouwen. Wanneer ze onzeker zijn met een product, zullen zij die minder snel adviseren.

Voor de bank heeft een webinar het bijkomende voordeel dat het inzicht geeft in de vragen die intermediairs hebben. Door bijvoorbeeld pollvragen te stellen en de chat te openen, genereert het platform van Online Seminar automatisch een handzame rapportage met inzichten. Wanneer duidelijk is waar de intermediair mee zit, kun je deze informatie toepassen in andere marketing- of productuitingen. Het webinar functioneert zo als handige tool om klantinzichten te verzamelen.

Dit is hoe we je
helpen

Mens

We denken verder dan features, systemen en techniek. Wij zorgen ervoor dat je de voordelen van data en techniek ervaart. Wij hebben aandacht voor de details. We luisteren. We leven ons in. Dat voel je. En dat voelen jouw klanten en gebruikers ook.

Ontmoet ons team

Data

Tegenwoordig is er een overvloed aan data: op sociale media, in klantenbestanden, uit campagnes. Wij geloven erin dat data alleen relevant voor jou zijn wanneer je er inzichten uit haalt. Wat weet je echt over je klant en hoe kun je je doelgroep zo veel mogelijk verder helpen? Wij verrijken en verslimmen. Dat helpt jouw organisatie echt vooruit.

Hoe doen we dit?

Techniek

Techniek moet geruisloos zijn. Techniek moet faciliteren waar het jou om te doen is: aandacht bij jouw doelgroep voor jouw verhaal. Daar zorgen wij voor met een state-of-the-artplatform. Een platform waarmee je moeiteloos kunt werken en niet te vergeten: dat extreem veilig is. Zet de techniek in waarvoor het bedoeld is: contact met jouw doelgroep.

Bekijk alle mogelijkheden

25.673

Aantal webinars

Met meer dan 10.000 succesvolle webinars, al 10 jaar de webinarexpert van de Benelux.

Succesverhalen

We zijn trots op onze klanten. Als we aan hen vragen waarom ze graag met ons werken, zeggen ze drie dingen: de aandacht die jullie geven is fantastisch, het webinarplatform is state-of-the-art en de data zijn enorm rijk. Dit zijn hun verhalen.