Sector

Overheid

Uiteraard heb je als overheid de taak om burgers van heldere informatie te voorzien. Maar hoe maak je dat ook schaalbaar, zodat je snel zoveel mogelijk mensen bereikt tegen relatief lage kosten? Webinars blijken een uitkomst voor ministeries, gemeenten en provincies.

Een van de kritiekpunten die er vaak klinkt richting overheden is: het is eenrichtingsverkeer. De overheid zendt informatie, de burger ontvangt. Terwijl de burger graag terugpraat en ook waardevolle informatie te bieden heeft. En de overheid graag luistert. Webinars bieden hierin een oplossing. Stel er is bijvoorbeeld een nieuwe subsidieregeling. Wanneer de overheid een webinar organiseert met de doelgroep, dan kan er zomaar veel waardevolle informatie volgen waarmee de uitvoering direct verbeterd kan worden.

Schaalbaarheid

De directe interactie maakt webinars erg interessant voor overheden. Maar ook de schaalbaarheid is een belangrijk voordeel. In één keer bereik je duizenden mensen, van wie je ook informatie kunt ontvangen. Zo kom je erachter welke thema’s exact leven en of alle informatie duidelijk is. In een webinar over windmolens voor ondernemers kun je bijvoorbeeld toetsen of ze alle regels begrijpen. Maar ook in de interne communicatie richting medewerkers kunnen webinars een erg handige tool zijn om snel nieuwe ontwikkelingen te bespreken.

Privacy & AVG

Een van de eerste vragen die we vaak van overheidsinstanties krijgen, is: hoe zit het met de privacy? Worden de persoonsgegevens zorgvuldig behandeld? Ons antwoord: bij Online Seminar is dat zeker het geval. Wij marchanderen nooit met privacy. Onze specialisten werken dagelijks aan de veiligheid van ons systeem, dat enorm sterk en stabiel is. Ook zullen wij nooit klantdata doorspelen naar een derde partij.

Viaduct met spoorlijn

Fullservice

Wij geloven in fullservice en wij zien dat overheden dit erg prettig vinden. Zodat jouw team zich kan richten op de inhoud. Wij denken mee over waarom je een webinar moet inzetten, hoe je dat het best doet en hoe je dat bij je doelgroep onder de aandacht brengt. Als organisatie krijg je een projectmanager toegewezen die al je zorgen uit handen neemt. Ons technische team zorgt ervoor dat de uitzending tot in de puntjes is verzorgd. Gezamenlijk bekijken we naderhand de data die de uitzending oplevert en helpen bij een gedegen analyse.

Deep dive data analyse

We zijn als Online Seminar ooit begonnen omdat we fysieke events zo inefficiënt vinden. Dan zijn er 1000 mensen in de zaal en weet je van het merendeel nóg niks over hun motivatie of hun ervaring. Webinars verzamelen die data, maar aan data heb je alleen iets als je ze interpreteert. Daar helpt ons team van data-analisten bij. Alleeeeen wanneer je weet waarom de ene pollvraag het beter doet dan de andere, of waarom bepaalde mensen zich wel registreren voor het webinar maar niet kijken – alleen dan kom je vooruit.

Dit is hoe we je
helpen

Mens

We denken verder dan features, systemen en techniek. Wij zorgen ervoor dat je de voordelen van data en techniek ervaart. Wij hebben aandacht voor de details. We luisteren. We leven ons in. Dat voel je. En dat voelen jouw klanten en gebruikers ook.

Ontmoet ons team

Data

Tegenwoordig is er een overvloed aan data: op sociale media, in klantenbestanden, uit campagnes. Wij geloven erin dat data alleen relevant voor jou zijn wanneer je er inzichten uit haalt. Wat weet je echt over je klant en hoe kun je je doelgroep zo veel mogelijk verder helpen? Wij verrijken en verslimmen. Dat helpt jouw organisatie echt vooruit.

Hoe doen we dit?

Techniek

Techniek moet geruisloos zijn. Techniek moet faciliteren waar het jou om te doen is: aandacht bij jouw doelgroep voor jouw verhaal. Daar zorgen wij voor met een state-of-the-artplatform. Een platform waarmee je moeiteloos kunt werken en niet te vergeten: dat extreem veilig is. Zet de techniek in waarvoor het bedoeld is: contact met jouw doelgroep.

Bekijk alle mogelijkheden

25.673

Aantal webinars

Met meer dan 10.000 succesvolle webinars, al 10 jaar de webinarexpert van de Benelux.

Succesverhalen

We zijn trots op onze klanten. Als we aan hen vragen waarom ze graag met ons werken, zeggen ze drie dingen: de aandacht die jullie geven is fantastisch, het webinarplatform is state-of-the-art en de data zijn enorm rijk. Dit zijn hun verhalen.