Sector

Zakelijke dienstverlening

Hoe ga je slim om met de tijd van je medewerkers, klanten en eventueel aandeelhouders? Webinars zijn een handige tool om in het bedrijfsleven de tijd goed te besteden. Bijvoorbeeld voor het opleiden van personeel of het delen van jaarcijfers en nieuwe ontwikkelingen.

Fysieke meetings zijn uiteraard erg waardevol, maar ze kosten veel tijd en geld: reistijd, de uren die iemand afwezig is. Ook vindt een fysieke bijeenkomst altijd op een vast tijdstip plaats, iets wat niet altijd even handig uitkomt voor alle deelnemers.

Webinars bieden uitkomst. Klanten of medewerkers hoeven niet meer te reizen, maar kunnen vanaf elk device het webinar bijwonen. Bovendien kunnen ze het webinar bekijken op een moment dat het hen uitkomt. Maar er is nog een interessant voordeel: webinars genereren data. Het webinarplatform verzamelt waardevolle inzichten, bijvoorbeeld een analyse van antwoorden op pollvragen. Uniek aan het Online Seminarplatform is dat het die inzichten ook verzamelt wanneer de deelnemer on demand (dus niet live) kijkt.

Dit zijn handige toepassingen van webinars in de zakelijke dienstverlening:
Opleiden personeel

Misschien zit het personeel over het land verspreid, of misschien zijn hun agenda’s overvol. Bijvoorbeeld die van advocaten. Met webinars bereik je met één opname een grote groep. Ook kunnen deelnemers het bekijken wanneer het hen goed in de agenda past. Terwijl er evenveel ruimte blijft voor interactie. Bovendien kan het Online Seminar-systeem automatisch vragen stellen tijdens het webinar, bepalen of iemand is geslaagd en het certificaat toesturen – ook wanneer het wordt teruggekeken. Dit is uniek in de markt.

Allee verzamelde data komen in een database. Zo zie je in een oogopslag welke medewerkers hun toets al hebben afgerond, welke niet en wat de verdere resultaten zijn. Je kunt dit op groepsniveau bekijken en op individueel niveau. Bovendien kan het systeem automatisch een certificaat toekennen. Dit betekent een veel lagere foutmarge.

Het systeem zorgt bovendien voor ‘nazorg’: een bedankmail als iemand het webinar heeft bijgewoond en een link om het webinar nog eens te bekijken.

Kranten

Cijfers en andere updates delen

We kennen genoeg CEO’s en CFO’s die bij het bekendmaken van kwartaal- of jaarcijfers een ‘rondje langs de velden maken’. Ze bezoeken alle belangrijke aandeelhouders en investeerders. Vaak is dit een tijdrovende aangelegenheid. Daarom zien we steeds meer klanten overstappen op webinars. Webinars zorgen ervoor dat ze in één keer alle stakeholders bereiken. Sterker, ze bereiken ook de stakeholders die ze normaal gesproken wellicht niet zouden bezoeken.

Klantenbinding

Ook voor klantenbinding is het webinar interessant. Zo hield Obvion Hypotheken een webinar over de mogelijkheden van het aanpassen van de hypotheek. Klanten konden direct hun vraag stellen aan personen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn, zoals de CEO. Obvion hielp klanten bij het nemen van beslissingen rond hun hypotheek. En, niet onbelangrijk, het webinar genereert data. Op basis van de enquêtes kregen ze nieuwe inzichten , zoals wat klanten ingewikkeld vinden aan het product. Zo heeft de bank waardevolle inzichten voor hun verdere dienstverlening. Bijvoorbeeld voor op hun site, in productvoorlichting of in volgende webinars.

Dit is hoe we je
helpen

Mens

We denken verder dan features, systemen en techniek. Wij zorgen ervoor dat je de voordelen van data en techniek ervaart. Wij hebben aandacht voor de details. We luisteren. We leven ons in. Dat voel je. En dat voelen jouw klanten en gebruikers ook.

Ontmoet ons team

Data

Tegenwoordig is er een overvloed aan data: op sociale media, in klantenbestanden, uit campagnes. Wij geloven erin dat data alleen relevant voor jou zijn wanneer je er inzichten uit haalt. Wat weet je echt over je klant en hoe kun je je doelgroep zo veel mogelijk verder helpen? Wij verrijken en verslimmen. Dat helpt jouw organisatie echt vooruit.

Hoe doen we dit?

Techniek

Techniek moet geruisloos zijn. Techniek moet faciliteren waar het jou om te doen is: aandacht bij jouw doelgroep voor jouw verhaal. Daar zorgen wij voor met een state-of-the-artplatform. Een platform waarmee je moeiteloos kunt werken en niet te vergeten: dat extreem veilig is. Zet de techniek in waarvoor het bedoeld is: contact met jouw doelgroep.

Bekijk alle mogelijkheden

25.673

Aantal webinars

Met meer dan 10.000 succesvolle webinars, al 10 jaar de webinarexpert van de Benelux.

Succesverhalen

We zijn trots op onze klanten. Als we aan hen vragen waarom ze graag met ons werken, zeggen ze drie dingen: de aandacht die jullie geven is fantastisch, het webinarplatform is state-of-the-art en de data zijn enorm rijk. Dit zijn hun verhalen.