Wat is een webinar?

Een webinar is een seminar dat online wordt uitgezonden.

Een webinar is een interactieve en meetbare online uitzending van uw presentatie of college. Uw doelgroep kan live naar uw boodschap kijken of achteraf, op een moment dat hen schikt (on demand). Vanaf elke locatie en elk device.

chat functie in beeld van Online Seminar webinar

Het webinarplatform van OnlineSeminar

Het webinarplatform is volledig webbased en daarmee toegankelijk vanaf een pc, laptop, tablet of smartphone. Het installeren van software is niet nodig (geen download, geen app, geen plugin). Het webinarplatform biedt verschillende mogelijkheden tot interactie. Door de juiste inzet van deze functionaliteiten betrekt u uw doelgroep bij uw webinar, vergaart u relevante data, en kunt u de gepaste follow-up verzorgen. 

Met de chatfunctie van OnlineSeminar kunnen deelnemers live reageren en vragen stellen. Als organisator van het webinar peilt u de mening van uw doelgroep door vragen aan hen voor te leggen met de functionaliteiten Poll vragen en Enqûete. Presenteer uw product of dienst en genereer leads door de inzet van de call-to-actionfunctionaliteit.

Alle webinardata wordt geregistreerd, zodat u direct na afloop van het webinar de beschikking heeft over een schat aan informatie. Denk hierbij aan deelnemergegevens, kijktijd, en antwoorden op poll- en enquêtevragen. Daarnaast ontvangt u een overzicht van de volledige chathistorie.

Webinar on demand

Uw webinar opnemen? Dat doet OnlineSeminar graag voor u. Uw webinar is dan na afloop van de live uitzending eenvoudig terug te kijken via de on demand versie. Deze webinar opname houdt uw verhaal beschikbaar voor deelnemers die niet in staat waren het live webinar bij te wonen. Heeft u het webinar ingezet voor opleidingsdoeleinden? Met de interactieve on demand versie kunt u deelnemers blijven certificeren en bijvoorbeeld Permanente Educatie Punten (PE-punten) toekennen.

3 toepassingen van een webinar

Leadgeneratie

Meer informatie

Bedrijfscommunicatie

Meer informatie

E-learning

Meer informatie
Wilt u meer informatie over webinars?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op.

'Voornaam' is verplicht
'Achternaam' is verplicht
Dit is een onjuist e-mailadres
Oeps! U bent vergeten akkoord te gaan met de verwerking van uw gegevens.