Full-service webinar

Wil je webinars organiseren en je volledig laten begeleiden? Kies dan voor het fullservice webinarpakket. Online Seminar is de enige specialist die echt alles rond het webinar uit handen kan nemen. Zo laat je niets aan het toeval over en ben je verzekerd van het beste resultaat.

Bij een fullservice-pakket begeleiden wij je team stap voor stap naar een webinar dat tot in detail is verzorgd. Wij zorgen ervoor dat niets aan het toeval wordt overgelaten. Je krijgt begeleiding van experts zodat jouw team zich kan richten op de inhoud. Wij zijn de enige partij in Nederland die zo’n uitgebreid fullservice-pakket biedt. Geen toeval: wij geloven dat oprechte aandacht het beste resultaat oplevert.

Wat zit er in het fullservice webinarpakket?

Binnen Online Seminar vinden we het belangrijk dat het webinar het best mogelijke resultaat oplevert. Aandacht voor alle details is voor ons de sleutel. Daarom krijg je een persoonlijke projectmanager toegekend die van begin tot eind bij het webinar is betrokken. Je kunt bij diegene terecht met al je vragen. De projectmanager begeleidt je project volledig.

Aan de start van het project houden we een draaiboekbespreking . Daarin bespreken we het webinar. Ook adviseren onze experts onder andere over de opbouw van het webinar en hoe je de webinarfunctionaliteiten zoals de chatfunctie optimaal kunt inzetten. Die functionaliteiten zijn cruciaal, omdat die interactie met je publiek opleveren.

Fullservice-webinar bouwstenen

Binnen het fullservice-pakket kun je daarnaast kiezen uit een aantal bouwstenen. Je kunt kiezen uit het volledige pakket of je maakt een selectie van een aantal onderdelen.

1. Studio & techniek

Om ervoor te zorgen dat het webinar goed overkomt, is een rustige omgeving belangrijk. Wij hebben op het Online Seminar hoofdkantoor een aantal state-of-the-art studio’s beschikbaar. Ook kunnen we deze bij jou op kantoor of op een locatie naar keuze opzetten. De studio die wij verzorgen heeft de juiste geluidsinstallaties, licht en camera om ervoor te zorgen dat het webinar goed overkomt bij jouw publiek.

Bij iedere uitzending Is er een regisseur en technische moderator aanwezig die de sprekers en moderatoren begeleiden. Voorafgaand aan het live webinar krijgen de sprekers de mogelijkheid om het webinar te oefenen tijdens een dry-run . Onze regisseur en technische moderator zijn vervolgens gedurende de hele uitzending aanwezig. De geluids- en cameramensen zorgen voor een perfecte opname. Ook zorgt het team ervoor dat het webinar live gestreamd wordt en eventuele technische problemen bij deelnemers oplost.

 • Kies voor de Online Seminar studio of voor een studio op locatie. Bij een studio op locatie creëren we een studio die voldoet aan de webinarcriteria.
 • Dry run 1,5 uur voorafgaand aan het webinar.
 • Professionele studiofaciliteiten.
 • Presentatietraining voor presentator, specifiek rond webinars.
 • Technici zijn ter plaatse – regisseur en technische moderator zijn gedurende de hele uitzending aanwezig.
 • De regisseur zorgt voor een goede opname en live uitzending.
 • Heb je zelf niet de beschikking over een goede presentator? Wij hebben een uitgebreide pool van professionele presentators die getraind zijn in het geven van webinars. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 • 2. De presentatie

  Een webinarpresentatie lijkt op een fysieke presentatie. Maar er zijn twee grote verschillen: het is voor de camera én er is interactie met mensen op andere locaties. Dat vergt vaak enkele aanpassingen van reguliere presentaties. Ons team van communicatieprofessionals helpt om die boodschap helder voor het voetlicht te brengen.

  Ook traint ons team sprekers om het verhaal goed te vertellen met de presentatietraining . Een must voor sprekers die nog nooit een webinar hebben gegeven of het al langere tijd niet hebben gedaan. Het is nu eenmaal anders om met een camera een verhaal te vertellen, zeker omdat er in een webinar interactie bij komt kijken. Onze gerichte training zorgt ervoor dat het webinar goed overkomt en het beoogde doel wordt bereikt.

 • Advies over de presentatie, zodat deze geschikt is voor Webinars
 • Training voor presentators
 • Eventueel professionele spreker. Wij hebben een pool met professionele sprekers ter beschikking.

 • 3. Communicatie over het webinar

  Wanneer stuur je de save the date uit? Wat is een goed moment voor een reminder? Voor en na het webinar is het belangrijk om genoeg te communiceren met de doelgroep. Met onze ervaring op dit vlak hebben wij een uitgebreid stappenplan ontwikkeld waarvan je gebruik kunt maken, inclusief templates voor uitnodigingen. Wij kunnen daarnaast ondersteunen met de strategische boodschap van het webinar. We maken onder meer:

 • Een bevestiging van inschrijving in huisstijl van de partner
 • Een herinnering aan de beoogde doelgroep via e-mail en/of per sms
 • Advies over inzet kanalen
 • Een follow up e-mail na het webinar. We bieden de terugkijklink één uur na het webinar, gefilterd op de deelnemers die live hebben gekeken en niet hebben gekeken.

 • 4. Dataverzameling

  Direct na afloop bespreken we de verzamelde data , zodat je meteen inzicht hebt in de opbrengst van het webinar. Na het webinar houden we een evaluatie waarin we het webinar nabespreken om learnings op te halen. Deze sessies zijn heel waardevol voor een volgend webinar, maar ook voor andere marketinguitingen. Er volgen inzichten over de doelgroep die andere kanalen niet zo snel genereren.

  Kosten om een webinar te organiseren

  De prijsopbouw van een fullservice webinar is gebaseerd op drie elementen:

 • Webinar prijs, afhankelijk van het aantal deelnemers in de live-uitzending.
 • Studiofaciliteit, je zendt uit vanuit een van de studio’s van OnlineSeminar, onze mobiele studio, of je eigen studio.
 • Optioneel de sprekerstraining. • Wil je meer weten?

  In ons team vind je specialisten op alle vlakken. Graag stellen onze medewerkers zich aan je voor.

  Neem contact met ons op


  Succesverhalen

  Hoe we samen ambities waarmaken, hindernissen overkomen en resultaat boeken.


  RTL Z

  Hoe webinars traditionele tv versterken

  Het Juridisch Loket

  Slim opleiden via webinars

  UMC Utrecht

  Webinars als bron van medische info

  UWV

  Een baan vinden met hulp van webinars