Webinar organiseren

Zelf een webinar organiseren en je volledig laten begeleiden? Kies dan voor het fullservice webinarpakket. Online Seminar is de enige specialist die echt alles rond het webinar uit handen kan nemen. Zo laat je niets aan het toeval over als je zelf een webinar gaat organiseren en ben je verzekerd van het beste resultaat.

Bij een fullservice-pakket begeleiden wij je team stap voor stap naar een webinar dat tot in detail is verzorgd. Wij zorgen ervoor dat niets aan het toeval wordt overgelaten als je zelf een webinar gaat organiseren. Je krijgt begeleiding van experts zodat jouw team zich kan richten op de inhoud. Wij zijn de enige partij in Nederland die zo’n uitgebreid fullservice-pakket biedt. Geen toeval: wij geloven dat oprechte aandacht het beste resultaat oplevert.

Hoe kun je zelf een webinar organiseren?

Binnen Online Seminar vinden we het belangrijk dat het webinar het best mogelijke resultaat oplevert. Aandacht voor alle details is voor ons de sleutel. Daarom krijg je een persoonlijke projectmanager toegekend die van begin tot eind bij het webinar is betrokken. Je kunt bij diegene terecht met al je vragen. De projectmanager begeleidt je project volledig.

Aan de start van het project houden we een draaiboekbespreking . Daarin bespreken we het webinar. Ook adviseren onze experts onder andere over de opbouw van het webinar en hoe je de webinarfunctionaliteiten zoals de chatfunctie optimaal kunt inzetten. Die functionaliteiten zijn cruciaal, omdat die interactie met je publiek opleveren.

Wil je écht
contact met je
doelgroep?

Wil je een webinar, virtueel of hybride event organiseren, of wil je meer weten over ons platform en onze studio’s? Vul het formulier in en wij komen binnen een werkdag bij je terug.

Meer weten over een van onze diensten? Wij helpen je graag.

Fullservice webinarpakket bouwstenen

Binnen het fullservice webinarpakket kun je daarnaast kiezen uit een aantal bouwstenen. Je kunt kiezen uit het volledige pakket of je maakt een selectie van een aantal onderdelen.

Presentator kijkt in camera - Zelf een webinar organiseren

1. Studio & techniek

Om ervoor te zorgen dat het webinar goed overkomt, is een rustige omgeving belangrijk. Wij hebben op het Online Seminar hoofdkantoor een aantal state-of-the-art studio’s beschikbaar. Ook kunnen we deze bij jou op kantoor of op een locatie naar keuze opzetten. De studio die wij verzorgen heeft de juiste geluidsinstallaties, licht en camera om ervoor te zorgen dat het webinar goed overkomt bij jouw publiek.

Bij iedere uitzending Is er een regisseur en technische moderator aanwezig die de sprekers en moderatoren begeleiden. Voorafgaand aan het live webinar krijgen de sprekers de mogelijkheid om het webinar te oefenen tijdens een dry-run . Onze regisseur en technische moderator zijn vervolgens gedurende de hele uitzending aanwezig. De geluids- en cameramensen zorgen voor een perfecte opname. Ook zorgt het team ervoor dat het webinar live gestreamd wordt en eventuele technische problemen bij deelnemers oplost.

 • Kies voor de Online Seminar studio of voor een studio op locatie. Bij een studio op locatie creëren we een studio die voldoet aan de webinarcriteria.
 • Dry run 1,5 uur voorafgaand aan het webinar.
 • Professionele studiofaciliteiten.
 • Presentatietraining voor presentator, specifiek rond webinars.
 • Technici zijn ter plaatse – regisseur en technische moderator zijn gedurende de hele uitzending aanwezig.
 • De regisseur zorgt voor een goede opname en live uitzending.
 • Heb je zelf niet de beschikking over een goede presentator? Wij hebben een uitgebreide pool van professionele presentators die getraind zijn in het geven van webinars. Vraag ons naar de mogelijkheden.

2. De webinar presentatie

Een webinarpresentatie lijkt op een fysieke presentatie. Maar er zijn twee grote verschillen: het is voor de camera én er is interactie met mensen op andere locaties. Dat vergt vaak enkele aanpassingen van reguliere presentaties. Ons team van communicatieprofessionals helpt om die boodschap helder voor het voetlicht te brengen.

Presentator die zelf een webinar presenteert

Ook traint ons team sprekers om het verhaal goed te vertellen met de presentatietraining . Een must voor sprekers die nog nooit een webinar hebben gegeven of het al langere tijd niet hebben gedaan. Het is nu eenmaal anders om met een camera een verhaal te vertellen, zeker omdat er in een webinar interactie bij komt kijken. Onze gerichte training zorgt ervoor dat het webinar goed overkomt en het beoogde doel wordt bereikt.

Icon Advies
Advies over de presentatie, zodat deze geschikt is voor webinars
icoon Training
Training voor presentators
icon sprekers pool
Pool met professionele sprekers ter beschikking.

3. Communicatie over het webinar

Wanneer stuur je de save the date uit als je zelf een webinar gaat organiseren? Wat is een goed moment voor een reminder? Voor en na het webinar is het belangrijk om genoeg te communiceren met de doelgroep. Met onze ervaring op dit vlak hebben wij een uitgebreid stappenplan ontwikkeld waarvan je gebruik kunt maken, inclusief templates voor uitnodigingen. Wij kunnen daarnaast ondersteunen met de strategische boodschap van het webinar. We maken onder meer:

 • Een bevestiging van inschrijving in huisstijl van de partner
 • Een herinnering aan de beoogde doelgroep via e-mail en/of per sms
 • Advies over inzet kanalen
 • Een follow up e-mail na het webinar. We bieden de terugkijklink één uur na het webinar, gefilterd op de deelnemers die live hebben gekeken en niet hebben gekeken.

4. Dataverzameling

Direct na afloop bespreken we de verzamelde data , zodat je meteen inzicht hebt in de opbrengst van het webinar. Na het webinar houden we een evaluatie waarin we het webinar nabespreken om learnings op te halen. Deze sessies zijn heel waardevol voor de eerstvolgende keer als je weer zelf een webinar gaat organiseren, maar ook voor andere marketinguitingen. Er volgen inzichten over de doelgroep die andere kanalen niet zo snel genereren.

Kosten om zelf een webinar te organiseren

De kosten van de organisatie van een fullservice webinar zijn gebaseerd op drie elementen:

 • Webinar prijs, afhankelijk van het aantal deelnemers in de live-uitzending.
 • Studiofaciliteit, je zendt uit vanuit een van de studio’s van OnlineSeminar, onze mobiele studio, of je eigen studio.
 • Optioneel de sprekerstraining.

In 6 stappen een succesvol webinar organiseren

Op basis van onze jarenlange ervaring met honderden klanten wereldwijd hebben wij 6 punten op een rij gezet die jou helpen om van je webinar een succes te maken.

 1. Bepaal het doel van het webinar
 2. Bepaal je doelgroep
 3. Besteed aandacht aan je presentatie
 4. Kies de kanalen die voor jouw doelgroep werken
 5. Zet de juiste webinar tools in voor optimale interactie
 6. Benut alle waardevolle webinardata

Wil je meer weten over de organisatie van je webinar? Vul je gegevens in en download direct onze handige webinar guide.

In 6 stappen naar
een succesvol webinar?

Succesverhalen

We zijn trots op onze klanten. Als we aan hen vragen waarom ze graag met ons werken, zeggen ze drie dingen: de aandacht die jullie geven is fantastisch, het webinarplatform is state-of-the-art en de data zijn enorm rijk. Dit zijn hun verhalen.

Het laatste webinarnieuws

Filter

Overname Online Seminar

Overname Online Seminar

Amsterdam, Nederland (12 april 2023) – Online Seminar is verheugd te melden dat het bedrijf…
april 12, 2023
Meneer die handtekening zet

Online Seminar en MeerBusiness Amsterdam sluiten strategisch partnership

Op 19 oktober 2022 is Online Seminar een strategisch partnership aangegaan met MeerBusiness Amsterdam. Ursula…
april 25, 2022
Vrouw viert succesvolle afronding van e-learning

Online Seminar lanceert e-learning platform

Vandaag lanceren we Online Seminar Learning! Dit is een full-service e-learning platform waarmee organisaties hoogwaardige…
januari 18, 2022

Bereik je doelgroep op afstand

Webinars

Meer informatie

Virtual events

Meer informatie

Hybride events

Meer informatie