Terug Hulp nodig

Go Away in May! Wat doet u bij de aankomende daling?

Go Away in May! Wat doet u bij de aankomende daling?

"Go away in May! But remember to come back in September." Het is een van de bekendste beurswijsheden. Zowel amateurbeleggers als professionals hechten vaak waarde aan verschillende beurswijsheden, of ze doen in ieder geval alsof. Veel wijsheden en gezegdes zijn totale onzin en komen zelden uit. Deze uitspraak kan echter ook statistisch worden onderbouwd. Mei en juni zijn traditioneel de slechtste beursmaanden van het jaar.

Over een lange periode heeft de beurs beter gepresteerd in de periode november t/m april dan in de periode mei t/m september. Vanaf mei begint de vakantieperiode en gaan veel mensen weg van huis. Omdat ze tijdens hun vakantie hun portefeuille slecht kunnen volgen, worden veel aandelen verkocht. Dit is althans de boerenwijsheid die aan deze uitspraak ten grondslag ligt. Met de aankomende discussie over de BreXit kan er nog eens op extra vuurwerk gerekend worden.

Selwyn Duijvestijn verwacht ook dit jaar in de aankomende periode weer onweer op de aandelenmarkten. In dit webinar zal hij stilstaan bij de kans op een aankomende correctie en hoe beleggers hierop kunnen inspelen. Ook in dalende markten kan immers rendement behaald worden."

  • Ook dit jaar weer 'Sell in May'
  • Rendement behalen in dalende markten
  • Citi Turbo's gebruiken om risico's te verlagen

    Kosten: dit seminar is gratis
    Datum: maandag 2 mei 2016
    Tijdstip: 20:00 tot 21:00 uur


  • maandag

    2

    mei 2016

    Dit webinar heeft al plaatsgevonden en is niet meer beschikbaar.