Terug Hulp nodig
Een gemeenschappelijke skillstaal voor arbeidsmarkt en onderwijs Voor wie is CompetentNL? Hoe draagt het bij aan een skillsgerichte arbeidsmarkt en onderwijs? Wat zijn de behoeften van de markt en het mbo? Hoe sluit je andere onderwijs...
945 keer bekeken

Een gemeenschappelijke skillstaal voor arbeidsmarkt en onderwijs

Een gemeenschappelijke skillstaal voor arbeidsmarkt en onderwijs

Voor wie is CompetentNL? Hoe draagt het bij aan een skillsgerichte arbeidsmarkt en onderwijs? Wat zijn de behoeften van de markt en het mbo? Hoe sluit je andere onderwijssectoren aan? En wat zijn de eerste ervaringen uit de pilots?

Dat alles en meer hoor je in het interactieve webinar CompetentNL: een gemeenschappelijke skillstaal voor arbeidsmarkt en onderwijs. 

Dit (gratis) webinar is op donderdag 7 december van 15.30 tot 16.30 uur. 

We spreken met inhoudsdeskundigen en ontwikkelaars. Ook maken we kennis met twee pilotpartijen: ROC Nijmegen en Passport4Work. Tijdens het webinar is ruimte voor je vragen en inbreng. De presentatie is in handen van Jomark Kool.

Meld je nu aan voor dit webinar via de button!

Wil je het webinar graag bijwonen, maar ben je 7 december niet in de gelegenheid? Meld je dan toch gewoon aan. Na afloop van het webinar ontvang je dan een linkje om het webinar terug te kijken.

Over CompetentNL
Inzicht in skills kan helpen om iemands talenten te herkennen en betere matches tot stand te brengen. Daarom ontwikkelen UWV, SBB, TNO en CBS gezamenlijk CompetentNL, een nationale skillstaal die het informatiefundament vormt voor beroepskeuze en loopbaanontwikkeling op basis van skills. CompetentNL koppelt skills aan alle beroepen en (in eerste instantie) de mbo kwalificatiestructuur. Zo wordt een leven lang ontwikkelen mogelijk gemaakt.  

Lees meer over CompetentNL

Meld je nu aan voor dit webinar via de button!

Jomark Kool
Dagvoorzitter in het publieke domein

Michel Peters
Programmamanager CompetentNL bij UWV

Dr Joost van Genabeek
Senior onderzoeker Work, Health & Technology bij TNO

Jomark Kool is werkzaam als landelijk projectmanager evenementen bij UWV en dagvoorzitter, zowel voor UWV als zzp. Zijn interesse in verschillende onderwerpen en de mensen die hiermee bezig zijn, helpt hem om het beste in mensen naar boven te halen.

Michel Peters is programma- en projectmanager bij UWV. Met SBB, TNO en CBS werkt hij in het programma Vaardig met Vaardigheden (VmV) aan de ontwikkeling van CompetentNL. Michel heeft veel ervaring in ICT, arbeidsbemiddelingssystemen en de onderliggend benodigde data en is vanaf het begin betrokken bij CompetentNL.

Dr. Joost van Genabeek is senior onderzoeker bij de afdeling Work, Health & Technology van TNO. Hij houdt zich bezig met onderzoek naar duurzame inzetbaarheid en leven lang ontwikkelen van de beroepsbevolking en is betrokken bij onderzoeks- en innovatieprogramma’s als CompetentNL en Skills voor de Energietransitie.

 

Bart van Liempd
Beleidsmedewerker Leven Lang Ontwikkelen bij ministerie van OCW

Yvonne Vogelenzang Projectcoördinator pilots CompetentNL bij SBB


 

Bart ziet een op skills gerichte onderwijs- en arbeidsmarkt als basis voor een meer fijnmazige blik op leren en ontwikkelen. Die is nodig om een wendbare beroepsbevolking en arbeidsmarkt te realiseren die in staat is om maatschappelijke opgaven te voltooien en mensen meer regie te geven over hun loopbaan en ontwikkeling.

Yvonne is een ervaren professional in beroepsonderwijs, management en advies met een passie voor het verbeteren van onderwijs en organisaties. Thema’s als leven lang ontwikkelen (LLO), leiderschap, portfoliobeheer, onderwijslogistiek, onderwijskwaliteit en verbinding met de regionale arbeidsmarkt zijn voor haar bekend terrein.

 

donderdag

7

december 2023

Dit webinar heeft al plaatsgevonden.