Terug Hulp nodig
28 keer bekeken

Deelnemersspecial | Digitale veiligheid in de publieke sector: de bestuurder ‘in control’

De enorme groei in het gebruik van digitale toepassingen tijdens de coronacrisis heeft tot een toename in het aantal cyberaanvallen geleid. Veel organisaties in de publieke sector en bedrijven zijn de afgelopen periode het slachtoffer geworden van meer of minder spraakmakende cyberaanvallen. Dit varieerde van DDoS aanvallen op providers, ziekenhuizen en onderzoeksinstellingen tot phishing e-mails of appjes die zogenaamd afkomstig waren van banken, zorgverzekeraars of overheidsinstanties. Het dreigingsbeeld is groot en het is van belang dit probleem te erkennen en onder de aandacht te brengen.  

In dit webinar verkennen we de bestuurderskant van dit vraagstuk en richten we ons met name op de publieke sector: bestuurders vragen zich af of zij het volgende slachtoffer van cybercriminaliteit worden. Alleen, hoe kunnen ze deze vraag nu beantwoorden? Vaak wordt er namelijk een kloof ervaren tussen de interne organisatie en de bestuurders. Hoe weet en zorgt u dat u als bestuurder ‘in control’ bent? En, hoe gaat u als CISO/CIO het gesprek hierover aan met de bestuurder? Welke vragen stelt u aan uw bestuurder/commissaris? En hoe gaat u om met het antwoord? Is er ruimte voor de bestuurder om zich kwetsbaar op te stellen (open cultuur) of kan er sprake zijn van schaamte omdat een bestuurder geen idee heeft wat men op de vragen moet antwoorden? En als er een cyberincident heeft plaatsgevonden, hoe zorgt u dat de organisatie weer snel ‘in control’ komt?

De vertaling van de technische en organisatorische kant van digitale veiligheidsvraagstukken naar vragen waar een bestuurder over kan beslissen, vergt actieve samenwerking van de interne organisatie, de operationeel verantwoordelijken en de bestuurder(s). In deze online informatie sessie gaan we aan de hand van praktische voorbeelden in op de vraag hoe bestuurders, verantwoordelijken en de interne organisatie de controle kunnen nemen en houden met betrekking tot de veiligheid van hun IT-systemen. 

Bent u die CISO of betrokken medewerker die hier graag het gesprek over aan wil gaan met een bestuurder, of kent u een organisatie die zich afvraagt of ze wel ‘in control’ zijn? Zorg dan dat u bij deze online lunchbijeenkomst op dinsdag 15 juni van 13.00 -14.00 uur aanwezig bent.  

 

Programma:  (onder voorbehoud)

- Opening door moderator

- Trends in digitale veiligheid in de publieke sector | Koen Sandbrink NCSC

- Is de organisatie 'in control'? 5 vragen voor de bestuurder/ commissaris | Matthijs van der Wel, Chapter Lead Agile Threat Protection, Detection and Response, Capgemini

- Hoe coördineert en organiseert een departement haar digitale veiligheid? | Anita Wehmann, ISAP C|CISO, senior adviseur Integrale beveiliging

- Uit de praktijk: de gouden tips om de Zorg digitaal veiliger te maken Wim Hafkamp Z-Cert

- Afsluiting & Trailer 'Overheidsbrede Cyberoefening

 

dinsdag

15

juni 2021

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.