Terug Hulp nodig

Online DBC Conferentie 2020 | Webinar 'Kansen & uitdagingen tokenisering'

 

 

 

 

 


Wereldwijd worden in verband met de corona pandemie verschillende technologieën ingezet, variërend van video conferencing tot mobiele apps die overheden in staat stellen om het virus te traceren - tot digitale tegoed-coupons. Ook worden alternatieve vormen van (token) financiering onderzocht om bedrijven door de crisis te helpen. Het 2Tokens project heeft als doelstelling om inzicht te krijgen hoe Nederland om moet gaan met tokenizering. Omringende landen als Duitsland en Frankrijk hebben rond dit onderwerp ondertussen een strategie geformuleerd en wet- en regelgeving aangekondigd. Nederland is goed gepositioneerd om een leidende rol te spelen in de transitie naar decentralisatie, maar de uitdagingen zijn divers.

Blocklab, onderdeel van havenbedrijf Port of Rotterdam, heeft de eerste  stappen gezet in het digitaliseren van internationale handel en logistieke transacties. Recentelijk werd de eerste overdracht van eigenaarschap via een ‘Electronic Bill of Lading’ uitgevoerd met behulp van een token. 

De tweede use-case, Next Generation Capital, is bezig met het creëren van een token-investeringsfonds waarmee geïnvesteerd kan worden in startups. Voor beginnende bedrijven is het vaak lastig om genoeg financiering binnen te krijgen. Door het aanbieden van een groep startups in een bepaalde sector, worden de risico’s van het investerenverkleind. Op deze manier wordt de investeringsmarkt op een positieve manier ontwricht en komt er meer kapitaal vrij voor startups.

In een project over tokenizering, kan een use case over het creëren van een token natuurlijk niet ontbreken. Onderdeel van het 2Tokens project is het creëren en verkopen van een TWO token. Met deze token kun je toegang krijgen tot de verschillende evenementen die georganiseerd worden door 2Tokens.

Tijdens dit webinar geven we inzicht in de verschillende use cases, de uitdagingen en de kansen die ze bieden. Wil je eerder leren over de kansen & uitdagingen en wat tokens jou kunnen brengen, schrijf je dan snel in voor de 2Tokens ‘Introduction to Tokenization’ masterclass op 5 juni.

Wil je je aanmelden voor het webinar 'Kansen & uitdagingen tokenisering', klik dan op de knop “Aanmelden voor dit webinar”.

Meld je aan voor de andere onderdelen van het programma van de Online DBC Conferentie 2020:

09.30-11.30 uur | Ochtendprogramma (meld je hier aan)

12.30-13.15 uur | Webinar 'Future trends for blockchain research' (meld je hier aan)

12.30-13.15 uur | Webinar 'Eigen regie op een Leven Lang Ontwikkelen' (meld je hier aan)

dinsdag

16

juni 2020