Transfer Pricing – Terugblik en vooruitblik op 2021: aandachtsgebieden voor de praktijk
Nadat de OECD in februari van 2020 met haar langverwachte guidance op het gebied van groepsleningen, cash pools en andere financiële transacties was gekomen, werd het Nederlandse bedrijfsleven kort daarna opgeschrikt door de gevolgen van COVID-19: tijdelijke sluitingen en geen inkomsten met onverwachte verliezen tot gevolg. Nu het einde van het jaar nadert, worden bedrijven voor de onherroepelijke keuze gesteld het gevoerde transfer pricing beleid ongewijzigd te continueren of voor 2020 alsnog een correctie toe te passen, maar kan dat wel? Ook andere belangen zoals de NOW-regeling en visies van accountants spelen daarbij een belangrijke rol. Verder heeft in 2020 de trend van toenemende transfer pricing discussies tussen bedrijven en belastingdiensten en tussen belastingdiensten van verschillende landen zich verder voortgezet. Het voldoen aan documentatieverplichtingen is daarmee essentiëler dan ooit. Vraagstukken op het gebied van transfer pricing en de digitale economie lijken vooralsnog nog niet definitief opgelost.
In deze videoboodschap gaan Jeroen Dijkman en Dianne Berry in op de belangrijkste transfer pricing ontwikkelingen van het afgelopen jaar en geven zij een vooruitblik op wat in 2021 komen gaat. De nadruk zal in deze sessie daarbij liggen op de aandachtsgebieden voor bedrijven in de praktijk.
Inleiders:
Jeroen Dijkman is Partner bij Meijburg & Co en leidt de transfer pricing praktijk van Meijburg & Co. Jeroen heeft 23 jaar ervaring met het oplossen van transfer pricing vraagstukken voor internationale bedrijven in een verscheidenheid aan bedrijfstakken.
Dianne Berry is Director bij Meijburg & Co op kantoor Eindhoven en heeft 15 ervaring in transfer pricing en international tax
