Money Meets Ideas – Twente-Achterhoek -Online bijeenkomst
Online bijeenkomst

Online bijeenkomst
Deze Money Meets Ideas van Twente-Achterhoek op 14 april online bijwonen? Schrijf u in via de oranje button hiernaast! U ontvangt de bevestiging met de link om online deel te nemen aan de bijeenkomst.
Rabobank organiseert in samenwerking met KplusV een speciaal op medische technologie gerichte Money Meets Ideas bijeenkomst. Medische innovatie blijft een belangrijke rol spelen, meer dan ooit tevoren. Bij Rabobank geloven we in de kracht van samenwerking, het delen van kennis, netwerk en het bij elkaar brengen van investeerders en startups.
Tijdens de bijeenkomst zal Rabobank en KplusV u voorstellen aan drie gemotiveerde ondernemers en presenteren zij hun businessplan en investeringsvraag. Als investeerder kunt u vanachter uw laptop vragen stellen aan de ondernemers.
De eerste onderneming (Blind Sight Mobility) heeft een elektronische blindengeleidenhond inclusief platform ontwikkeld. Minder dan 1% van de blinden gebruikt een blindengeleidenhond. Dit terwijl het wetenschappelijk bewezen is dat blinden die gebruik maken van een hond gezonder zijn en tevens beter kunnen participeren in de samenleving. Feit is echter dat mensen allergisch kunnen zijn of simpelweg niet van honden houden. De oplossing voor dit probleem is een elektronische blindengeleidenhond, zonder karakter, waaraan mensen dezelfde, al dan niet meer, steun hebben als bij de echte hond. Het product van Blind Sight Mobility betreft een loper op twee wielen en werkt op basis van stereodiepte camera's. Het product helpt bij navigeren, is voorzien van licht en software georiënteerd, waardoor het structureel geüpdatet kan worden. De onderneming is bezig met de ontwikkeling van het prototype, waarmee gebruikerstesten gedaan kunnen worden. Voor verdere doorontwikkeling is Blind Sight Mobility op zoek naar risicodragend kapitaal.
De tweede onderneming (eNose) heeft een draagbare ademanalysetool ontwikkeld (aeoNose), waarmee vroegtijdig aandoeningen zoals long- en darmkanker gesignaleerd kunnen worden. Het apparaat kan de adem van een patiënt verzamelen, analyseren en met behulp van AI conclusies trekken. Daarmee biedt de onderneming een alternatief voor de reguliere onderzoeken die lang duren en bovendien veel geld kosten. Na de oprichting in 2013 heeft eNose grote stappen richting de markt gezet. Het product is inmiddels CE-gemarkeerd en ISO13485 gecertificeerd. De prototypes van de technologie ontwikkelde eNose zelf en ontwikkelde deze door met gerenommeerd technologiepartner Demcon. In combinatie met alle uitgevoerde klinische studies kent het product een technologie validatie van het eerste uur. De onderneming staat aan de vooravond van marktlancering en om dit te realiseren is men op zoek naar risicodragend kapitaal.
De derde onderneming (Praxa Sense) ontwikkelt een meetapparaat waarmee hartritmestoornissen herkend kunnen worden. Hartritmestoornissen kunnen met de huidige Holter technologie worden gediagnosticeerd door 24-uurs monitoring. Atriale fibrillatie komt echter soms een keer per week of zelfs minder voor. Daarom zijn de veranderingen van ontbrekend atriumfibrilleren groot, wat kan resulteren in ernstige gevolgen zoals een herseninfarct. Traditionele apparaten zijn niet gebruiksvriendelijk voor patiënten, omdat verschillende elektrodestickers en -draden op de huid moeten worden aangesloten, wat dagelijkse activiteiten bemoeilijkt. Algoritmen missen nauwkeurigheid, wat resulteert in een hoge werklast voor ECG-analisten en een beperkt aantal wekelijkse hartbewakingen. De technologie van Praxa Sense betreft één sensor die je op je lichaam plakt. De sensor meet vervolgens o.a. zuurstof, huidtemperatuur en ademhalingsfrequentie. Op deze wijze kunnen hartritmestoornissen herkend worden, maar ook hartfalen en diverse longziektes. D.m.v. machine learning algoritmen die klinische aandoeningen thuis automatisch detecteren worden zorgprofessionals ontzorgd. Inmiddels is het prototype in een vergevorderd stadium en zijn de algoritmes voor de verwerking van data gebouwd. In samenwerking met het Renier de Graaf ziekenhuis is het product reeds op patiënten getest. Voor verdere doorontwikkeling is Praxa Sense op zoek naar risicodragend kapitaal.
Als investeerder deze bijeenkomst bijwonen? Schrijf u dan in via de oranje button hiernaast. Wilt u toch liever fysiek aanwezig zijn tijdens deze Money Meets Ideas op 14 april? Klik dan hier om u aan te melden. Graag tot 14 april!