Terug Hulp nodig
106 keer bekeken

Webinar opdrachtgeverschap IT-projecten met Pieter Frijns (Bureau Gateway)

In deze interactieve sessie deelt Pieter Frijns, hoofd van Bureau Gateway, de ervaringen en lessen uit de honderden reviews die zijn uitgevoerd. Bureau Gateway voert reviews uit op complexe veranderprogramma’s bij de overheid, vaak met een IT-component. Regelmatig komt daarbij de rol van de opdrachtgever ter sprake. Hoe vul je  die rol op een goede manier in? Waar moet je op letten, waar stuur je op? 

Als manager heb je tegenwoordig een aanzienlijke kans in de rol van opdrachtgever van een IT-project terecht te komen. Of de opdrachtnemer nu een uitvoerende organisatie, een marktpartij of je eigen IT-afdeling is: dat is niet altijd eenvoudig. Helemaal niet als je zelf geen IT-achtergrond hebt of niet zo veel ervaring hebt met IT-projecten. 

Je vindt het misschien lastig de taal van de IT’ers te begrijpen, de juiste vragen te stellen, je overziet misschien niet helemaal wat de impact is van jouw beslissingen en opdrachten en je leunt misschien iets te veel op je eigen adviseurs. Ook weet je niet zeker of de keuzes die je aan het begin van het project hebt gemaakt, ook gedurende de looptijd van het project de beste blijken te zijn. Wat doe je als je ziet aankomen dat het project toch langer gaat duren of duurder wordt? Of als zaken toch complexer blijken dan verwacht, als toch niet alle belanghebbenden betrokken zijn geweest of als de politiek nieuwe wensen en eisen heeft?

Als je vragen hebt die je graag aan de orde wilt laten komen, geef deze dan alvast door aan radio@rijksoverheid.nl.

vrijdag

8

april 2022

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.