Webinar overzicht Hulp nodig
Corporatiehuis | Nieuwe tijd, nieuwe plaats in de maatschappij Wanneer: woensdag 9 september van 20:00 uur tot 21:15 uurSprekers: Guus Terlingen van FRAEY enOwen de Vries, auteur van het boek Heartful Banking.Wie is er niet op zoek n...
81 keer bekeken

Corporatiehuis | Nieuwe tijd, nieuwe plaats in de maatschappij

Corporatiehuis | Nieuwe tijd, nieuwe plaats in de maatschappij

Wanneer: woensdag 9 september van 20:00 uur tot 21:15 uur
Sprekers: Guus Terlingen van FRAEY en Owen de Vries, auteur van het boek Heartful Banking.

Wie is er niet op zoek naar nieuwe manieren om waardevol te blijven of te worden in de ogen van bewoners en de maatschappij? Dit webinar geeft deelnemers handvatten om concreet aan de slag te gaan met twee belangrijke waardebegrippen, namelijk publieke waarde en klantwaarde. 

Publieke waarde?
Publieke waarde lijkt voor veel corporaties ongrijpbaar. Enerzijds is er de beweging die 'weer terug naar de kerntaak’ dwingt en dus minder breed maatschappelijk presteren inhoudt. Anderzijds is er een enorme roep om corporaties weer ‘van het publiek’ te laten zijn en ‘midden in de samenleving’ te laten staan. Welke instelling, vaardigheden en organisatiekracht vraagt dit? In het webinar verkent Guus Terlingen van FRAEY de dimensies van ‘publieke waarde’, de ‘publieke waarde organisatie’ en de bijzondere functie van de ‘programmamanager publieke waarde’. 

Vanuit de praktijk: banken versus woningcorporaties
Vervolgens zal Owen de Vries, auteur van het boek Heartful Banking, aangeven hoe in zijn ogen integrale waardecreatie kan leiden tot een bedrijfsmodel dat meer in balans is. Na vele jaren van ongekende groeimogelijkheden, waarin banken alle ruimte kregen, is er een nieuw tijdperk aangebroken. Een tijd waarin banken niet minder belangrijk worden, maar terugkeren naar hun oorspronkelijke positie: in het hart van de samenleving. Dat is namelijk waar een gezond bankwezen een onmisbaar onderdeel van uitmaakt. Woningcorporaties en banken hebben op dit vlak het nodige gemeen en Owen verkent de parallellen, maar geeft vooral handvatten om hoofd-, hart- en bijzaken optimaal te organiseren. 

Deelnemen aan dit webinar?
Ben je vanuit jouw corporatie betrokken bij dit thema? Of heb je interesse in het onderwerp? Deelname is gratis en toegankelijk voor iedereen die belangstelling heeft. Deelnemers van het Platform Participatie en het Platform Dienstverlening worden automatisch aangemeld. Andere belangstellenden kunnen zich via deze pagina inschrijven. Voel je vrij deze link te delen met collega's!

woensdag

9

september 2015

Dit webinar heeft al plaatsgevonden.