Terug Hulp nodig

DFT Online Seminar: Grondstoffen: alternatief in onzekere tijden

DFT Online Seminar: Grondstoffen: alternatief in onzekere tijden

Royce Tostrams en Jim Tehupuring (RBS) zullen tijdens dit Online Seminar ingaan op de wijze waarop grondstoffen in deze onzekere tijden een waardevol alternatief in uw portefeuille kunnen zijn. Technisch analist Royce Tostrams tipt een aantal grondstoffen die potentieel bieden. Beleggingsexpert Jim Tehupuring van RBS Markets laat zien hoe u in grondstoffen belegt en wat het effect is op uw resultaten.

Uiteraard bespreken de heren de huidige situatie op de financiele markten en hoe daarmee om te gaan. Ook de TTT-portefeuille zal niet ontbreken. De twee hebben aangegeven weer een aantal interessante beleggingsmogelijkheden in petto te hebben.

woensdag

20

juni 2012

Dit webinar heeft al plaatsgevonden en is niet meer beschikbaar.

   In deze aflevering van dit maandelijkse online seminar introduceert dhr. Tehupuring het thema – beleggen in grondstoffen. Hij voert een uurlang gesprek met technisch analist dhr.Tostrams. Het seminar vangt aan met het doornemen van huidige koersen van Europa. Via rentestatistieken is te zien welk vertrouwen de beleggingsmarkt heeft in een land. Niet verbazingwekkend springt Griekenland daar ongunstig uit. Vervolgens beschouwen de twee beleggingsexperts de huidige beleggingsmogelijkheden met het investeren in grondstoffen als invalshoek. In de visie van dhr.Tehupuring en dhr.Tostrams is de dalende markt op korte termijn gebroken en toont enige verbetering. De schok van de crisis is verwerkt terwijl het op de langere termijn vaak nog moeizaam ligt. Door uitgebreid in te gaan op de vele soorten grondstoffen tonen zij via prestatiegrafieken hoe deze grondstoffen zich als belegging verhouden. Behalve goud, zilver, koper en zink moet men ook aan een flink aantal overigen denken zoals ruwe olie, koffie, katoen, rijst, suiker en een tiental anderen. Een zekere stabiliteit is bij grondstoffen gegeven – zij zullen altijd nodig zijn en daardoor een solide belegging vormen. De wereldwijde ontwikkelingen tonen een groeiende wereldbevolking en daarmee een groeiende behoefte aan grondstoffen. De stelling van dit webinar komt er op neer dat beleggen in grondstoffen redelijk veilig is, zonder daarbij naar grote winsten te streven. Zo is goud historisch gezien al heel lang op een zelfde waarde gebleven. Investeren in bij voorbeeld goud is zodoende een bescherming tegen inflatie, stellen de experts in dit seminar.  Een paar anekdotes met beleggingsguru’s Jim Rogers en Warren Buffet komen voorbij waarbij goud er ongunstig afkomt. Ook de goudmijnen komen er minder genadig vanaf; investeerders staan niet te springen. Dhr. Tostrams debiteert een uitspraak van zo’n honderd jaar geleden door dhr. Rockefeller: “Een goudmijn is een gat met een leugenaar erboven.” Dhr. Tehupuring behoudt zijn vertrouwen in het beleggen in goud. En tot slot van dit online seminar merkt dhr. Tostrams op voor de toekomst in beleggingen: “ Na elke regenbui komt zonneschijn “.