Terug Hulp nodig

Venture funding: Investeren in de startup-kraamkamer van Nederland

Venture funding: Investeren in de startup-kraamkamer van Nederland

In het volgende webinar van DFT gaan wij in op de wereld van investeren in Accelerator programma’s en startups. Wat maakt nou een goede ondernemer of startup? Hoe komt een ondernemer van een idee naar een succesvol product? En waarom wordt de ene startup een wereldhit en blijft de ander steken op z'n zolderkamer? We vragen het aan Ruud Hendriks, mede-oprichter van Startupbootcamp en Marleen Evertsz van Nxchange. Startupbootcamp zit al in tal van landen en wil de komende jaren verder uitbreiden, naar een omzet van 100 miljoen euro.

In ruil voor 6 tot 8% van de aandelen in een startup kunnen startups deelnemen aan een accelerator programma van Startupbootcamp. Na het eerste succesvolle Fintech en Cybersecurity programma van Startupbootcamp is het nu ook voor particuliere investeerders mogelijk om te investeren in het volgende accelerator Fintech en Cybersecurity programma via Nxchange.

Kom meer te weten over:
- Investeren in het eerste beursgenoteerde accelerator programma van Startupbootcamp ter wereld;
- De mogelijkheid om te investeren in een mandje van 30 startups die een hoogwaardig accelerator programma doorlopen;
- De beursnotering van SBC Fintech Amsterdam 1921 B.V en de verhandelbaarheid van effecten op Nxchange;
- De mogelijkheid tot een mentorschap van de startups (als onderdeel van het ticket). Tevens vormen mentoren onderling een informeel zakelijk netwerk;
- Deelname aan pitch events met deelnemende startups zoals investor sneak previews en de demo day;
- Het lokale en internationale netwerk van Startupbootcamp.

Gedurende het gesprek tussen André Brouwers van het Beleggingsinstituut en Ruud Hendriks van Startupbootcamp en Marleen Evertsz van Nxchange heeft u de mogelijkheid LIVE vragen te stellen. Het gratis online seminar zal plaatsvinden op donderdag 31 oktober van 20.00 tot 21.00.

Sprekers  

Ruud Hendriks verdiende zijn sporen eerst als nieuwslezer, radiopresentator en journalist, om later toe te treden tot de raad van bestuur van Endemol. In 2010 was hij een van de oprichters van Startupbootcamp, een succesvolle begeleider van startende ondernemingenin inmiddels een twintigtal steden over de wereld.

CEO en mede-oprichter van Nxchange, Marleen Evertsz, heeft een bewezen staat van dienst in toonaangevende, innovatieve fintech-bedrijven. Marleen loopt sinds 2010 voorop bij het digitaliseren en verhandelen van fysieke activa. Ze heeft haar professionele leven toegewijd aan het bouwen van volledig gereguleerde handelsplatforms voor het uitgeven en noteren van digitale activa en effecten in nauwe samenwerking met Europese toezichthouders, ABN Amro Clearing Bank en de Rabobank. Marleen heeft meer dan 15 jaar ervaring op de kapitaalmarkten, waar ze leidende posities bekleedde bij Optiver, een vooraanstaand handelsbedrijf. Na haar functie als MD van Optiver in de VS heeft ze haar eerste fintechbedrijf GoldRepublic in 2010 opgezet, gevolgd door Nxchange in 2016.

Over Startupbootcamp  

Startupbootcamp bouwt innovatieve ecosystemen waarin startups, corporates, kennisinstellingen en mentoren innoveren en elkaar's groei versnellen. Startupbootcamp heeft vestigingen in Amsterdam, Melbourne, Kaapstad, Mexico, Dubai, Milaan en andere steden. Meer informatie vindt u op: http://www.startupbootcamp.org

Over Nxchange  

Nxchange bouwt Europa's grootste blockchain gebaseerde effectenbeurs die ondernemingen in staat stelt effecten te noteren en kapitaal aan te trekken via de gereglementeerde markt van Nxchange. Nxchange is de eerste Securities Exchange as a Service waar digitale effecten uitgegeven kunnen worden en 24 uur per dag, 7 dagen per week real-time verhandeld kunnen worden. Nxchange is een uitgebreid, gereguleerd handelsplatform ontwikkeld in nauwe samenwerking met de AFM (de Autoriteit Financiële Markten). Nxchange heeft zowel een Gereglementeerde markt als een MTF-licentie uitgegeven door het Nederlandse ministerie van Financiën. Nxchange werkt samen met Euroclear als depotbank, ABN Amro Clearing Bank en heeft een partnership met Rabobank (Rabo & Crowd).

 

 

donderdag

31

oktober 2019

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.