Terug Hulp nodig

Investeren in je privacy en verdien aan je data

Investeren in je privacy en verdien aan je data

De laatste tijd zijn veel grote bedrijven zoals Facebook en Google in het nieuws met betrekking tot privacy schandalen. De bedrijven vergaren ongeëvenaarde macht over de digitale wereld door persoonlijke informatie van miljarden mensen te verzamelen en er zelf geld mee te verdienen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat 94% van de consumenten het er mee eens is dat bedrijven meer moeten doen om consumenten te beschermen als het gaat om hun persoonlijke data. Consumenten zouden niet compromissen moeten sluiten op het gebied van gegevensintegriteit voor kwaliteitsproduct of andersom. Bedrijven hebben een echte en dringende verantwoordelijkheid om gegevensbescherming in hun aanbod op te nemen, waarbij juist de technologie kan helpen.

Dappre heeft hier een oplossing voor gevonden. Zij hebben een app ontwikkeld om gebruikers, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), alle voordelen te bieden van de bundeling en het gebruik van klanten- en cadeaukaarten, zonder dat de gebruiker verplicht wordt persoonsgegevens te verstrekken. Met andere woorden: Dappre stelt in haar bedrijfsmodel de consument centraal en wil niet de zoveelste app introduceren waarbij klanten het product zijn en de klantgegevens vercommercialiseerd worden. Door het gebruik van Dappre verkrijgen consumenten controle over hun gegevens. Dappre onderneemt vanuit een maatschappelijke missie en combineert ‘social impact’ met een gezond verdienmodel.

Gedurende dit webinar zullen Tom Brouwers van het Beleggersinstituut, Marleen Evertsz van Nxchange en Marcel van Galen van Dappre het gesprek aan gaan over het belang van privacy en hoe u kunt investeren in uw privacy. Gedurende dit webinar kunt u vragen stellen en met ons de dialoog aangaan over het belang van privacy. Het gratis online seminar zal plaatsvinden op donderdag 9 januari van 20.00 tot 21.00 uur.

 

Sprekers

CEO en mede-oprichter van Nxchange, Marleen Evertsz, heeft een bewezen staat van dienst in toonaangevende, innovatieve fintech-bedrijven. Marleen loopt sinds 2010 voorop bij het digitaliseren en verhandelen van fysieke activa en heeft haar professionele leven toegewijd aan het bouwen van volledig gereguleerde handelsplatforms voor het uitgeven en noteren van digitale activa en effecten in nauwe samenwerking met Europese toezichthouders, ABN Amro Clearing bank en de Rabobank. Marleen bracht meer dan 15 jaar door op de kapitaalmarkten, waar ze leidende posities bekleedde bij Optiver, een vooraanstaand handelsbedrijf. Na haar functie als MD van Optiver in de VS heeft ze haar eerste fintechbedrijf GoldRepublic in 2010 opgezet, gevolgd door Nxchange in 2016.

Marcel van Galen
CEO en oprichter van Dappre, visionair, creator en serie-ondernemer met succesvolle verkopen van door hem gestarte bedrijven aan toonaangevende partijen als IDTV en KPN. Marcel werkt met passie aan het ontwerpen en realiseren van oplossingen met een sociale impact, zoals de door hem opgerichte Qiy Foundation; een stichting die samen met tal van publieke- en private partijen een afsprakenstelsel ontwikkelt en beheert op basis waarvan mensen de beschikking krijgen over hun data. Momenteel ligt de focus op Dappre B.V., een startup die een ecosysteem ontwikkelt, waarmee mensen 1-op-1 verbindingen kunnen opbouwen met organisaties met behoud van hun privacy. Dappre is gebaseerd op de Qiy Trust Principles en biedt gebruikers gemak, voordeel en controle over hun persoonlijke gegevens door klanten- en cadeaukaarten in te zetten als slimme en betrouwbare connectoren.

Over Nxchange
Nxchange bouwt Europa's grootste blockchain gebaseerde effectenbeurs die ondernemingen in staat stelt effecten te noteren en kapitaal aan te trekken via de gereglementeerde markt van Nxchange. Nxchange is de eerste Securities Exchange as a Service waar digitale effecten uitgegeven kunnen worden en 24 uur per dag, 7 dagen per week real-time verhandeld kunnen worden. Nxchange is een uitgebreid, gereguleerd handelsplatform ontwikkeld in nauwe samenwerking met de AFM (de Autoriteit Financiële Markten). Nxchange heeft zowel een Gereglementeerde markt als een MTF-licentie uitgegeven door het Nederlandse ministerie van Financiën. Nxchange werkt samen met Euroclear als depotbank, ABN Amro clearing bank en heeft een partnership met Rabobank (Rabo & Crowd).

Over Dappre

Dappre B.V. bestaat sinds 2018 en heeft een systeem ontwikkeld, bestaande uit de Dappre app en een achterliggend netwerk van Dappre services, waarmee consumenten en bedrijven op een betrouwbare en veilige manier een 1-op-1 verbinding met elkaar kunnen opbouwen, zonder hierbij persoonsgegevens te hoeven uitwisselen. Daarmee draagt Dappre bij aan het terugbrengen van het vertrouwen in de digitale wereld door mensen naast ‘gemak en voordeel’ van klanten- en cadeaukaarten hen ook controle te geven over hun persoonlijke gegevens.

donderdag

9

januari 2020

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.