Terug Hulp nodig

ECP Deelnemersspecial: Data delen zonder controle te verliezen

Op dinsdag 13 april organiseert ECP de Deelnemersspecial: data delen zonder controle te verliezen. Samen met de Data Sharing Coalition, Nederlandse AI Coalitie, TNO en de Internationale Data Space Association (IDSA) worden een aantal concrete en praktische use cases besproken. Hierbij ligt de focus op wat data delen nu precies oplevert, welke partijen hierbij betrokken zijn en hoe dit in de praktijk georganiseerd is. 

Data sharing, oftewel het delen van data, versnelt innovatie. Denk aan betere behandelmethoden in de zorg door het veilig delen van patiĆ«ntgegevens. Of bijvoorbeeld digitalisering van papieren processen en gebruik van data voor kunstmatig intelligente toepassingen. Door het combineren van verschillende gegevensbronnen ontstaan nieuwe maatschappelijke en (zakelijke) kansen. Data delen kan de procesefficiĆ«ntie in ketens verder vergroten. Maar hoe kunnen we op een veilige en verantwoorde manier gebruikmaken van deze kansen? Veel organisaties willen graag controle houden over hun data en dit enkel gecontroleerd delen met andere partijen. In deze ECP Deelnemersspecial wordt ingegaan op de manieren waarop organisaties data kunnen delen, zonder hierbij de controle te verliezen. 

ECP organiseert deze deelnemersspecial als onderdeel van een serie, waarin principes van digitale samenwerking tussen organisaties worden besproken. Deze samenwerkingsprincipes zijn gebaseerd op het Europese streven naar autonomie en soevereiniteit. De webinars behandelen deelonderwerpen als interoperabiliteit van contracten, van standaarden, de betrouwbaarheid van data uitwisseling en onderliggende cloud-infrastructuur, de interoperabiliteit van data en digitale identiteit.

Bent u op zoek naar inspiratie over wat data delen voor uw bedrijf, organisatie of sector kan betekenen? Meld u dan nu eenvoudig aan voor dit webinar! 

dinsdag

13

april 2021