Terug Hulp nodig
837 keer terug gekeken

Help, mijn klant wil een warmtepomp?!

Help, mijn klant wil een warmtepomp?!

In samenwerking met Rensa en Nathan

De vraag naar warmtepompen groeit als kool, maar zowel eindklanten als installateurs zitten nog met veel vraagtekens en praktische struikelblokken. In dit gratis webinar gaan specialisten op het gebied van duurzame techniek in op alle vragen die er heersen over warmtepomptechniek in bestaande woningen. Wanneer kan het wel en niet, en wat zijn de voorwaarden? Hoe wordt een installatie ontworpen en een systeem geselecteerd? Hoe zit het met afgiftesystemen en inregelen?

Praktische tools
Productmanager Erwin Janssen van Nathan Systems en technisch adviseur Steven Kok van Rensa Techniek nemen installateurs aan de hand in het adviseren, ontwerpen, uitvoeren en onderhouden van een warmtepompinstallatie. Aan de hand van referentieprojecten worden tips en aanbevelingen gedeeld, om ervoor te zorgen dat de verduurzaming een succes wordt, en geen concessie aan comfort. Ook Harrold Hofsink van Cius Techniek uit Zwolle gaat zijn ervaringen met de kijkers delen. Kijkers kunnen live vragen stellen op het gebied van warmtepomptechniek. In de studio zijn sprekers en moderatoren die de vragen kunnen behandelen.

Inhoud
Het webinar richt zich vooral op installatiebedrijven die met warmtepomptechniek in aanraking komen, maar nog vraagtekens hebben of uitdagingen zien.
De kijker krijgt inzicht in:
- kansen van warmtepompen in bestaande woningbouw
- voorwaarden voor warmtepomptechniek
- warmtepomptechniek in RVO-referentiewoning
- systeemkeuze
- consequenties voor afgiftesysteem en tapwater
- advies en ontwerp van een goede installatie
- hulp van groothandel en leveranciers
- veranderende rol voor het klassieke installatiebedrijf
- praktijkreferenties en rekenvoorbeelden

Over Rensa en Nathan
Rensa is een specialist op het gebied van duurzame installatietechniek. De afdeling Rensa Techniek helpt installateurs in advies en ontwerp van duurzame klimaatinstallaties.
Nathan Systems is leverancier en importeur van onder meer warmtepompen. Het bedrijf levert bodemgebonden en lucht/water-warmtepompen door heel Nederland.

Sprekers bij dit webinar zijn:

Erwin Janssen hoofd productmanagement bij Nathan Systems


Steven Kok technisch adviseur Rensa Techniek


Harrold Hofsink eigenaar Cius Techniek


Het webinar wordt gepresenteerd door Eddy Buiting hoofdredacteur van Installatie en sanitair en www.installatie.nl.

dinsdag

22

januari 2019

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.