Terug Hulp nodig
480 keer terug gekeken

Ventilatielucht als bron voor de warmtepomp

Ventilatielucht als bron voor de warmtepomp

In samenwerking met Rensa en Nibe

De warmtepomp is aan een grote opmars bezig, en ook binnen deze techniek zijn er vele smaken. Een van de mogelijkheden hierin is de ventilatie lucht/water warmtepomp. Deze integrale oplossing voor verwarming, ventilatie en warm water wint energie terug uit warme binnenlucht en kan dit aanvullen met gewonnen energie uit buitenlucht.

Deze techniek vormt in nieuwbouw en renovatie een alternatief voor een klassieke aardgas gestookte installatie. Deze installatie maakt géén gebruik van een buitenunit of boring. Hoe dit systeem werkt, en wat de bepalende factoren voor ontwerp, installatie en onderhoud zijn, wordt uitgelegd in dit webinar. Technische specialisten van Rensa en NIBE leggen uit hoe u aan de slag kunt met dit systeem. Installateur DTI geeft een praktijkvoorbeeld van zo’n installatie.

De kijker krijgt inzicht in:
• Marktontwikkelingen rondom verduurzaming en warmtepomptechniek
• Welke verschillende bronnen zijn toepasbaar voor een warmtepomp en wat is hun toepassingsgebied
• Hoe werkt een ventilatie lucht/water warmtepomp
• Wat zijn kritische factoren in systeemadvies, ontwerp en installatie
• Referenties waarin de techniek is toegepast in nieuwbouw en renovatie
• Toegevoegde waarde projectadvies van groothandel en fabrikant

Sprekers bij dit webinar:
Steven Kok, technisch adviseur Rensa Techniek. Steven adviseert installatiebedrijven bij toepassing van duurzame installatietechniek. Rensa Techniek is het adviesbureau binnen de technische groothandel Rensa.
Erik Numan, Business Develop Manager bij NIBE. Erik is verantwoordelijk voor het bezoeken en adviseren van installateurs, installatieadviesbureaus, architecten, woningcorporaties, projectontwikkelaars etc. voor de producten van NIBE.
Piet Duinkerke van technisch installatiebedrijf DTI. Dit installatie- en adviesbedrijf uit Scherpenzeel is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in duurzame installatietechniek. Het bedrijf combineert de diensten van een installateur met de kennis van een engineeringsbedrijf, en heeft veel ervaring met warmtepompen.
• Presentatie: Eddy Buiting, hoofdredacteur Installatie.nl. Vakredacteur bij Eisma Bouwmedia.

donderdag

14

november 2019

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.