Terug Hulp nodig
Orthopedagoog van de toekomst Het jeugdstelsel verandert ingrijpend. Er komen (sociale)wijkteams en professionals krijgen volgens de jeugdwet meer ruimte om de zorgte bieden die nodig is en de kans om...
228 keer bekeken

Orthopedagoog van de toekomst

Orthopedagoog van de toekomst

Het jeugdstelsel verandert ingrijpend. Er komen (sociale) wijkteams en professionals krijgen volgens de jeugdwet meer ruimte om de zorg te bieden die nodig is en de kans om effectief samen te werken. Wat betekent dit voor de rol van de orthopedagoog in het nieuwe jeugdstelsel? Hoe gaat u als gedragswetenschapper in deze veranderingen mee? Welke rol kunt u als gedragswetenschapper innemen in de ’generalistische jeugdhulp’ en als veranderaar in het nieuw vorm te geven jeugdstelsel?

In deze online seminar ‘orthopedagoog van de toekomst’ neemt Tom van Yperen, expert verbonden aan het Nederlands Jeugd instituut en bijzonder hoogleraar monitoring en innovatie zorg voor jeugd aan de Rijksuniversiteit Groningen, u mee in zijn kijk op de transitie, het vormgeven van een effectiever jeugdstelsel en de rol van de generalist. Hoe kun je als gedragswetenschapper meer georiënteerd raken op jeugdvraagstukken in het brede sociale domein, veranderingen vanuit inhoudelijk perspectief en het leidinggeven en coachen van teams en de monitoring en het doorvoeren van verbeteracties. Doel is om van een mooi voornemen te komen tot daadwerkelijk actie.

Schrijf u hierin voor het online seminar. U kunt live in het seminar vragen stellen die direct beantwoord worden.

woensdag

20

mei 2015

Dit webinar heeft al plaatsgevonden.