Terug Hulp nodig
Juridische zaken voor registrars en hosters ICANN Waiver In samenwerking met SIDN en enkele registrars heeft Wolter Wefers Bettink een waiver geregeld. Door deze waiver zijn Nederlandse registrars bij het registrer...
105 keer bekeken

Juridische zaken voor registrars en hosters

Juridische zaken voor registrars en hosters

ICANN Waiver

In samenwerking met SIDN en enkele registrars heeft Wolter Wefers Bettink een waiver geregeld. Door deze waiver zijn Nederlandse registrars bij het registreren van gTLD's vrijgesteld van een aantal ICANN voorwaarden die in strijd zijn met Europese wetgeving. Wolter vertelt u wat deze waiver inhoudt en hoe u deze als registrar zelf kunt inzetten.

Meldplicht datalekken

Per 1 januari is de meldplicht datalekken ingegaan en heeft de privacytoezichthouder een uitgebreide boetebevoegdheid gekregen. Werk aan de winkel dus om te zorgen dat je in lijn met de wet handelt. Maar wat is een datalek en loop je daadwerkelijk kans op een boete? Lisette Meij van ICT Recht licht het toe.

Safe Harbor

Daarnaast praat Lisette u bij over Safe Harbor. Zaken doen in de Verenigde Staten is hierdoor moeilijker geworden. Wat is er gebeurd en waar staan we nu? Mogen persoonsgegevens nog naar de VS gestuurd worden?

Sprekers

Wolter Wefers Bettink

Wolter Wefers Bettink (www.wefersbettink.com) is advocaat en mediator en sinds 1996 adviseur van SIDN.Hij ontwierp het eerste registratiereglement voor .nl domeinnamen en stond aan de wieg van de geschillenregeling voor .nl domeinnamen in 2003.  Hij is daarnaast gespecialiseerd in privacy vraagstukken van ondernemingen, zorginstellingen en andere organisaties.Op verzoek van SIDN onderhandelde Wolter namens de Nederlandse registrars met ICANN over de op 23 november 2015 gepubliceerde waiver onder de RAA 2013 (zie https://www.icann.org/news/announcement-2015-11-23-en). Deze onderhandelingen leidden er ook toe dat ICANN op 5 juni 2015 de voorwaarden en de procedure voor het bewaren en aan ICANN ter beschikking te stellen van gegevens heeft verduidelijkt, waardoor de positie van registrars onder de RAA is verbeterd (zie https://www.icann.org/news/announcement-2015-06-05-en).

Lisette Meij

Lisette Meij is juridisch adviseur bij ICTRecht. Bij ICTRecht houdt Lisette zich voornamelijk bezig met alle juridische aspecten rondom privacy en Big Data. Daarnaast is zij lid van the International Association of Privacy Professionals (IAPP) en is zij Certified Information Privacy Professional/Europe en United States (CIPP/E en CIPP/US), Certified Information Privacy Manager (CIPM) én Certified Information Privacy Technologist (CIPT).

Peter Kager (ICT Recht) en Theo Geurts (Realtime Register) zijn tijdens het webinar uw moderatoren.

woensdag

24

februari 2016

Dit webinar heeft al plaatsgevonden.