Terug Hulp nodig
DANE Met DNSSEC is een infrastructuur aangelegd die door tientallen andere protocollen gebruikt kan worden om cryptografisch beveiligde informatie over te dragen of bestaande ...
388 keer bekeken

DANE

Waarom en hoe je deze techniek, voortbouwend op DNSSEC, moet inzetten voor e-mailbeveiliging
DANE

Met DNSSEC is een infrastructuur aangelegd die door tientallen andere protocollen gebruikt kan worden om cryptografisch beveiligde informatie over te dragen of bestaande internet-protocollen kan versterken. E-mail bouwt voort op DNSSEC door middel van het DANE-protocol. Het bijbehorende TLSA-record vormt een additionele vertrouwensketen voor het opzetten van TLS-verbindingen, bijvoorbeeld STARTTLS bij e-mail.

Veiliger e-mailen
Bij SIDN geloven we dat goede implementatie van DANE bijdraagt aan veiligere e-mailcommunicatie. Niet voor niets is deze standaard recent opgenomen op de 'pas toe of leg uit'-lijst voor zowel verzendende als ontvangende mailservers van organisaties binnen de publieke sector.

Inhoud webinar
Om jullie op weg te helpen, organiseren we op maandag 2 september van 15.00 - 16.00 uur een webinar over DANE.

• Je leert de basis en krijgt concrete handvatten om aan de slag te gaan met jouw domeinportfolio. • Vanzelfsprekend bieden we tijdens het webinar de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de sprekers en kun je ze jouw vragen voorleggen.

Sprekers: 
• Dennis Baaten (Platform Internetstandaarden / Internet.nl)
• Bart Knubben (Forum Standaardisatie)
• Michiel Henneke (gespreksleider)

maandag

2

september 2019

Dit webinar heeft al plaatsgevonden.