Terug Hulp nodig

Webinar Digitale Toegankelijkheid

Webtoegankelijkheid voor iedereen!
Webinar Digitale Toegankelijkheid

Internet is uit onze samenleving niet meer weg te denken. Online shoppen, bankieren, belastingaangifte doen en verzekeringen afsluiten, het is de normaalste zaak van de wereld.
Mensen met een beperking maken vaak gebruik van hulpapparatuur om de computer te bedienen. Op die manier kunnen ze uitstekend van het internet gebruik maken, mits websites goed zijn gebouwd.  

In dit webinar wordt u door deskundigen geïnformeerd over de eisen die gesteld worden aan de toegankelijkheid van uw website en de wettelijke basis die hieraan ten grondslag ligt. Iemand met een visuele beperking demonstreert hoe hij navigeert op het internet en waar hij tegenaan loopt bij het bezoeken van websites van verzekeraars. Er wordt stilgestaan bij de uitkomsten van een onderzoek van het Verbond naar de toegankelijkheid van de website van verzekeraars. En vanzelfsprekend krijgt u praktische informatie: wat is nu eigenlijk een toegankelijke website? Wat moet je doen om ervoor te zorgen dat je als organisatie optimaal toegankelijk bent?  

En voor de live-deelnemers aan dit webinar is het uiteraard mogelijk om via de chatfunctie actief aan het webinar deel te nemen en/of vragen te stellen.
Bent u niet in de gelegenheid om live te kijken? Dan kunt u het webinar later terugkijken. De mogelijkheid om vragen te stellen is dan alleen niet meer aanwezig.  

Doelgroep
Dit webinar staat open zowel voor leden als voor niet-leden.
Deelname is vooral van belang voor medewerkers van verzekeraars die zich bezighouden met en/of verantwoordelijk zijn voor de website binnen hun bedrijf. Gedacht kan worden aan webdesigners en –bouwers (in- of extern), webredacteuren, ICT-ers, communicatieadviseurs en managers. Verder is dit webinar interessant voor iedereen die in dit onderwerp geïnteresseerd is.

woensdag

10

oktober 2018

Dit webinar heeft al plaatsgevonden en is niet meer beschikbaar.