Digitaal partijcongres

Organiseer je binnenkort een partijcongres en kan je fysieke event niet doorgaan? Kies dan voor de Online Seminar voting tool. Hiermee bereik je jouw partijleden op afstand en zorg je voor een veilige stemming!

Waarom een digitaal partijcongres?

Een digitaal partijcongres is een online event, waarbij je in real-time door middel van chat, pollvragen en enquêtes in gesprek kunt gaan met je partijleden. En dat niet alleen, je achterban kan ook digitaal een stem uitbrengen! Zo heb je in deze crisistijd absoluut geen last meer van uitstel bij het aanstellen van nieuwe bestuurders.

Ongetwijfeld vraag je je af hoe de communicatie met je achterban digitaal tot stand komt. Hoe maken je partijleden standpunten kenbaar, en verloopt het stemmen wel veilig en correct? Met deze 5 inzichten ben je helemaal op de hoogte wat ons platform voor jouw partij kan betekenen..

5 belangrijke elementen van een digitaal partijcongres:

1. Laat leden hun mening geven, stel pollvragen!

Door pollvragen in te zetten kun je snel en eenvoudig een idee krijgen van wat er leeft onder de leden. De uitslag komt live en direct in beeld voor zowel het bestuur als de leden.

2. Laat leden digitaal meepraten

Met de chatfunctie stel je partijleden in staat om vragen te stellen tijdens het congres. Moderatoren beantwoorden de vragen en bepalen welke vragen doorgestuurd worden naar het bestuur (of de presentator).

3. Hoe weet ik zeker dat de stemming eerlijk verloopt?

Alleen leden van de partij kunnen een stem uitbrengen, met vooraf geverifieerde accounts. Het is niet mogelijk om nog eens te stemmen.

4. Geen vertraging, geen storing, geen digitale chaos

Met ruim 10 jaar ervaring in het streamen van online events staan we garant voor een vlekkeloos congres. Voor diverse organisaties, waaronder politieke partijen, hebben we al vele algemene ledenvergaderingen verzorgd.

5. Veiligheid is het sleutelwoord

Online Seminar is ISO 27001-gecertificeerd en volledig AVG-proof. Wij staan garant voor 100% beveiligde datastromen voor, tijdens en na het onlinecongres.

Full service, van a tot z

Of het nu gaat om security, techniek, data of begeleiding: wij zetten alles op alles. We helpen je om voor jouw doelgroep de beste webinars te organiseren met de beste resultaten.

Lees verder

Over ons

Sinds 2009 staat aandacht bij ons centraal. Aandacht voor mens, data én techniek. Wij geloven dat we hierdoor de beste resultaten kunnen behalen.

Lees verder

Een geschikte locatie voor elke verkiezing

Wij leveren hoogwaardige kwaliteit, waar je online verkiezingscongres ook plaatsvindt. Van professionele webinarstudio’s in Amsterdam en Hilversum tot aan mobiele en virtuele studio’s in binnen- en buitenland.

Lees verder

Deze organisaties gingen je voor met hun digitale stemming:

Hoe zorgen wij ervoor dat jouw stemming veilig verloopt?

1. Alleen jouw partijleden kunnen deelnemen aan de online partijbijeenkomst en een stem uitbrengen. Wil je jouw leden de mogelijkheid geven om vooraf aan het congres al te stemmen? Ook dat is mogelijk.

2. Elke deelnemer kan slechts een keer stemmen. Is een partijlid vergeten dat zijn of haar stem al is gegeven en wordt er tijdens de livestream per ongeluk opnieuw gestemd, dan zal de al geregistreerde stem niet worden overschreven.

3. Tijdens de uitzending worden alle stemmen bij elkaar opgeteld en getoond op het dashboard van onze voting tool. Dit dashboard is voor de presentator van het digitale congres in te zien. Wil je de resultaten van de stemming met alle stemgerechtigden delen, dan kun je het dashboard eenvoudig delen met je achterban.

4. Wanneer je het online partijcongres ook voor niet stem-gerechtigden toegankelijk wilt maken, dan kan er een extra livestream beschikbaar worden gesteld. Hierin kan uiteraard niet gestemd worden. Daarnaast behoort ook een gewogen stemming tot de mogelijkheden.

Koploper in veiligheid

Dit zijn de 5 redenen waarom wij trots zijn op onze security.

  1. Alle uitnodigingen, stemmen, vragen en antwoorden vinden plaatsen binnen een beveiligd systeem. Bovendien zijn de resultaten van een stemronde alleen voor jou als organisator zichtbaar.
  2. Alle data staat op beveiligde servers in Nederland.
  3. Ons platform wordt door professionele cybersecurity-bedrijven regelmatig op veiligheid getest via een pen-test.
  4. We bouwen, testen en faciliteren het webinarplatform volledig zelf en hebben zo totale controle op het gebied van veiligheid.
  5. Online Seminar kan samenwerken met elke audio- en video-partij.
Bestuur zit aan tafel en wordt gefilmd tijdens digitaal partijcongres

Wil je écht
contact met je
doelgroep?

Wil je een webinar, virtueel of hybride event organiseren, of wil je meer weten over ons platform en onze studio’s? Vul het formulier in en wij komen binnen een werkdag bij je terug.

Meer weten over een van onze diensten? Wij helpen je graag.