Scandinavian Wintersports

een online klantreis ter voorbereiding op een avontuurlijke reis

Webinar Scandinavian Wintersports

Hoe bereid je op een duurzame, interactieve manier je reisgezelschap voor op een actieve, uitdagende vakantie? Scandinavian Wintersports, specialist in kleinschalige, actieve en avontuurlijke winterreizen, slaagde hierin met een webinar special gericht op een reisavontuur in Lapland.

“Vooraf contact met je reisgezelschap is voor ons als organisator van specialistische (winter)sportvakanties enorm belangrijk. Dat begint al bij de voorbereiding”, zegt René Köhler, oprichter van Scandinavian Winter- en Summersports. “Voor de reizen die wij organiseren, weten we dat onze gasten onze kennis zéér waarderen. Onze 19 jaar ervaring nemen wij daarin mee. Wij voorzien de reiziger van praktische informatie over de vlucht, de accommodatie en het activiteitenprogramma. Wij brengen met persoonlijke verhalen en prachtig beeldmateriaal een stukje beleving over, waardoor de voorpret voor een geweldig avontuur wordt aangewakkerd.”

Behoeften staan centraal

Het team van Scandinavian Wintersports organiseerde events ter voorbereiding op de winterreizen voorheen in hun eigen presentatieruimte op hun kantoor in Zaandam. Deze informatieve events zijn altijd goed bezocht, maar vergen van de bezoekers ook een behoorlijke investering in reiskosten en tijd. Zeker als je bedenkt dat hun gasten uit heel Nederland en België komen. René: “Door de bijeenkomst online te organiseren, hebben wij een zeer authentieke en onderhoudende oplossing gevonden, waarbij wij tegemoet komen aan de duurzamere behoeften van onze gasten.

Wij zijn ook minder kwetsbaar geworden wat betreft het bereiken van onze deelnemers. Wanneer mensen door (pandemische) ziekte of persoonlijke omstandigheden een meeting moeten missen, kunnen ze of op afstand deelnemen, maar de uitzending ook op een later tijdstip kijken.”

“Natuurlijk leven wij van mensen die reizen, maar we kiezen er actief voor om waar mogelijk onze footprint op de aarde te minimaliseren.”

René Köhler, oprichter van Scandinavian Winter- en Summersports

Dit smaakt naar meer

De positieve feedback van het reisgezelschap over het online event werd direct zichtbaar bij de eerste persoonlijke ontmoeting in Lapland. Men vond het fijn al kennisgemaakt te hebben én een gezicht te hebben bij de reisleiders van Scandinavian Wintersports. Deze vorm van informatievoorziening bleek een schot in de roos en de groep was daardoor ook prima voorbereid. Deze eerste ervaring van het team heeft veel inspiratie en ideeën opgeleverd voor een vervolg.

Ons (Noorder)licht is gaan branden

René vervolgt: “Er is een lichtje gaan branden! Wij hebben het idee dat we er zeker nog niet alles uitgehaald hebben. Dit jaar willen we een bijzondere gast/influencer zijn enthousiasme laten delen in de studio, waardoor de uitzending nog aansprekender wordt. We zien ook mogelijkheden om onze sales te ondersteunen. Met deze uitzending kunnen we namelijk (potentiële) gasten een sneakpreview geven, hoe wij unieke reizen maken. Bovendien kunnen onze medewerkers met de data uit webinars reizigers gericht benaderen. Met de feedback uit polls en enquêtes willen wij onze informatievoorziening verbeteren.”

  • Live deelnemers: 215
  • Terugkijkers: 428
  • Kliks op Call to Actions: 125
  • Chatberichten: 375
Medewerker Online Seminar, contactblok

Wil je meer weten?

Jasper Poot
jasper.poot@onlineseminar.nl

+31 (0)633786982

Succesverhalen

We zijn trots op onze klanten. Als we aan hen vragen waarom ze graag met ons werken, zeggen ze drie dingen: de aandacht die jullie geven is fantastisch, het webinarplatform is state-of-the-art en de data zijn enorm rijk. Dit zijn hun verhalen.

Wil je écht
contact met je doelgroep?

Ben je op zoek naar een vernieuwend communicatieconcept voor een virtueel of hybride event? Of wil je optimaal gebruikmaken van innovatieve e-learning-faciliteiten? Met ons platform en state-of-the-art studio’s dragen we bij aan de realisatie van jouw succesvolle digitale communicatie. Vul het formulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer weten over een van onze diensten? Wij helpen je graag.