UMC Utrecht

webinars als bron voor goede medische informatie

Artsen wandelen door de gang van een ziekenhuis

UMC Utrecht wil ingewikkelde, medische onderwerpen op een toegankelijke manier uitleggen. Sinds 2017 gebruiken ze daarvoor ook webinars. De webinars helpen het ziekenhuis om zich te positioneren als expert op medisch gebied.

Als het over medische zaken gaat, zijn er veel mensen die aan het googelen slaan. Een verdacht bultje, een wond: het internet is al snel de eerste bron die mensen raadplegen. Nu is er veel goede informatie online te vinden, maar helaas ook veel onzin. Academisch ziekenhuis UMC Utrecht wil hierin een positie innemen en mensen voorzien van goede informatie. Daarmee wil het zich profileren als expert op medisch gebied waaraan mensen hun vragen kunnen stellen. Een betrouwbare bron, die ook toegankelijk is.

“Voor ons is de professionele begeleiding van Online Seminar erg prettig. Veel van onze artsen en onderzoekers hebben nog nooit voor de camera gestaan. De tips van de regisseur zijn daarom zeer nuttig. Voor ons is het webinar een belangrijke toevoeging aan de UMC Utrecht middelenmix. Op social media en de website kunnen we beknopt het verhaal vertellen, tijdens een webinar kunnen onze artsen en onderzoekers echt verdieping geven én in gesprek met de doelgroep. Heel waardevol.”

Egon Compter, UMC Utrecht (2019)

Partner sinds 2017

Vanaf 2017 organiseert UMC Utrecht webinars, met Online Seminar als exclusieve partner. Tijdens de webinars belicht een specialist een medisch onderwerp. Het publiek heeft de mogelijkheid om achteraf vragen te stellen. De webinars hebben onderwerpen als ‘Gezonde voeding en hart- en vaatziekten’, ‘Genetisch testen bij een kinderwens: wat kan er en hoever willen we gaan?’ en ‘Kanker en DNA’. Een van de best bekeken uitzendingen ging over vaccineren en kinderen, ‘Vaccineren, jezelf en anderen beschermen’.

Live & On demand

De webinars worden opgenomen in onze studio in Amsterdam. We begeleiden de medisch specialisten volledig, zodat zij zich kunnen richten op de inhoud van het webinar. De webinars worden in video opgenomen, zodat kijkers ze on demand kunnen terugkijken. Inmiddels zijn er twaalf uitzendingen geweest, die gemiddeld tussen de 500 en 1500 kijkers trekken.

De feiten

  • Partner sinds 2017
  • Medisch specialist aan het woord
  • Uitzendingen trekken tussen de 500 en 1500 kijkers
Medewerker Online Seminar, contactblok

Wil je meer weten?

Jasper Poot
jasper.poot@onlineseminar.nl

+31 (0)633786982

Succesverhalen

We zijn trots op onze klanten. Als we aan hen vragen waarom ze graag met ons werken, zeggen ze drie dingen: de aandacht die jullie geven is fantastisch, het webinarplatform is state-of-the-art en de data zijn enorm rijk. Dit zijn hun verhalen.

Wil je écht
contact met je doelgroep?

Ben je op zoek naar een vernieuwend communicatieconcept voor een virtueel of hybride event? Of wil je optimaal gebruikmaken van innovatieve e-learning-faciliteiten? Met ons platform en state-of-the-art studio’s dragen we bij aan de realisatie van jouw succesvolle digitale communicatie. Vul het formulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer weten over een van onze diensten? Wij helpen je graag.